Offerte aanvragen of een afspraak maken?
Bel dan met: 06-53929279

Dakonderhoud

Goed onderhoud is één van de belangrijkste factoren voor de levensduur van uw rieten dak.  Zodra er mos en alg begint te groeien wordt de levensduur van uw dak verkort.  Wanneer uw dak weer opgeschoond is, zal het dak veel beter opdrogen. Onderhoud is dus niet alleen het mooier maken van uw dak,  maar is ook een behoud van het rieten dak.

 

Onderhoud aan uw dak

De levensduur van uw dak wordt onder andere bepaald door de hellingshoek van het dak, het gebruikte riet, het vakmanschap van de rietdekker en het onderhoud. Wij geven u vooraf een goed advies. Mocht uw pand niet geschikt zijn voor een rieten dak, dan zullen we u dat eerlijk zeggen.

Rieten daken zijn onderhoud nodig. Niet alleen omdat ze er dan beter uit blijven zien, maar ook omdat de daken dan veel langer meegaan. Na een paar jaar kunnen er algen en mossen op het dak komen, waardoor er geen lucht en licht meer bij het riet kan komen. Het dak blijft dan langer nat en kan gaan rotten. Algen kunnen met een spray worden bestreden, maar mossen en zwam moeten worden weggesneden. Als het mos is verwijderd, wordt het riet bijgestopt en bijgeklopt.

Schade aan het rieten dak kan ook ontstaan door muizen, storm en vogels. Herstel van deze schades zijn noodzakelijk om verval van uw dak te voorkomen. In bepaalde gevallen kunt u deze schades melden op uw opstalverzekering.

Om uw dak optimaal in conditie te houden kunt u een onderhoudscontract afsluiten. Elk jaar wordt uw dak gecontroleerd en indien nodig wordt er onderhoud gepleegd. Uiteraard gebeurt het onderhoud in overleg met u.

Wij hebben ervaren dat een jaarlijkse controle voorkomt dat u onverwachts met hoge onderhoudskosten wordt geconfronteerd.

Wilt u meer informatie over een onderhoudscontract of  onderhoudsbeurt van uw dak. Bel gerust: 06-53929279.