Offerte aanvragen of een afspraak maken?
Bel dan met: 06-53929279

Wie zijn wij?

Rietdekkersbedrijf Henri Peter heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het aanleggen en onderhouden van rieten daken. Riet is onze passie en hiermee behalen we de mooiste resultaten in het aanzien van uw woning of bedrijfsgebouw.

Ons bedrijf bestaat sinds 2001 en we leveren onze diensten aan bedrijven en particulieren. We willen dat u net zoals wij genieten van een rieten dak. Daarom maken wij ook uitsluitend gebruik van de beste materialen zodat u niet alleen een mooi dak geleverd krijgt maar ook een dak dat duurzaam is.

Om ervoor te zorgen dat u een dak geleverd krijgt volgens de laatste normen en mogelijkheden zijn wij o.a. lid van de Vakfederatie Rietdekkers. Want een rieten kap mag dan al eeuwen bestaan, de kwaliteit wordt steeds beter! Neem bijvoorbeeld hetĀ schroefdak. Dat dak geeft meer comfort, zorgt voor lagere stookkosten en is brandveilig. Natuurlijk werken wij volgens de ARBO richtlijnen.

Brandgevaar en hoge verzekeringspremie

Een rieten kap is de ultieme kap voor een woning. Veel mensen willen dan ook graag een rieten kap maar zien op tegen het brandgevaar en mogelijk hoge verzekeringspremie. Deze zorgen zijn niet nodig! Dankzij onze plaatsingsmethode leggen we het riet niet traditioneel op de daken maar schroeven eerst plaatmateriaal op het dak. Hierdoor is het riet niet zichtbaar vanuit de binnenzijde van de woning.

Door deze constructie kan een brand van binnenuit het riet moeilijk bereiken. Bovendien zuigt de kap geen zuurstof aan zodat het vuur in de kap niet wordt aangewakkerd. Om te voorzien in extra veiligheid kunnen wij het rieten dak behandelen met een brandvertrager.

Verzekeraars hanteren een premie voor inboedel- en opstal die nagenoeg gelijk is aan de premie voor een woning met dakpannen. Er zijn zelfs speciale rietpolissen af te sluiten.